יום רביעי, 18 ביולי 2012

ממרח פסטו

כשגיליתי את הממרח הזה נשבתי בקסמו....אין מצב שהוא לא יימצא אצלי במקרר באופן קבוע. מה שלא אמרח על הפרוסה, שכבה ראשונה (או שנייה..)כמעט תמיד יהיה הפסטו המושלם הזה. 





ממרח פסטו הוא המצאה גאונית נקודה. ובפרט לכל אלו שלא מקפידים לצרוך ירקות עליים באופן יום יומי. בתוך הממרח הזה אני דוחפת את כל הסוגים והמינים של העלים הירוקים שיש לי במקרר ומגדילה את החשיפה היומיומית שלי לאוצר האנטיאוקסידנטי והמינרלי והמה לא הטמון בעלים הללו.
כמובן שזה לא תחליף לסלט ירוק וגם ממנו אנו צריכים מדי יום.
מה אפשר לעשות איתו?
ארוחות שלמות!

פסטה ברוטב פסטו:

לטיפים ומתכונים בריאים לחצו לייק בדף תזונה בריאה לילדים

אופן ההכנה:

הכינו את הפסטה אל דנטה (חשוב!) מזגו מהרוטב למחבת החמה עם הפסטה המוכנה, ערבבו הוסיפו עגבניות שרי,זיתים,אגוזים עוד טיפה שמן זית  והרי לכם ארוחה מלאה ומשביעה הכוללת פחמימות מורכבות,שומנים בריאים ועלים ירוקים.

רוטב לסלט ירקות

הכינו סלט ירקות עשיר הוסיפו מהממרח פסטו ביחד כף טחינה ירוקה ערבבו היטב. הנאה מובטחת!

פרוסה עם ממרח:

ממרח על פרוסה/פריכית בשילוב טחינה,ממרח שעועית, אפילו עם לבנה עיזים זה הולך...(ואפילו מאוד טעים!)



ומה עם הילדים?

הגדולים שהספיקו להתקלקל לא יטעמו ממנו במודע, מה שכן ניתן לעשות זה להוסיף את הממרח הזה לקציצות בשר במקום רק פטרוזיליה.
לעומתם כל פעם שהקטנה שלי (בת השנתיים) רואה אותי מתענגת על הפרוסה היא תמיד תבקש שאתן לה גם. היא דוגמא חיה לכך שהורים שמשמשים דוגמא לילדיהם גורמים להם גם לאכול בריא. 


אז איך מכינים אותו?

מכניסים לבלנדר צרור בזיליקום,צרור פטרוזיליה,צרור כוסברה,עלי ביבי,חסה,עלי רוקט,תרד,סלרי,בצל ירוק,מוסיפים 2 שיני שום,2 כפות שמן זית ומרעבלים הכל. עוצרים ובהדרגה מוסיפים עוד שמן זית עד ל1/4 כוס בערך. מלח פלפל,אפשר גם אגוזי מלך. טועמים משפרים טעם וזה מוכן!

לממרחים נוספים לחצו:
ממרח עדשים
ממרח שעועית
ממרח קישואים


נירית פרידלנדר
נטרופתית ומטפלת בצמחים
יעוץ וליווי תזונתי אישי און ליין לחיים בריאים!
לטיפים ומתכונים בריאים לחצו לייק בדף תזונה בריאה לילדים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה